By June 4, 2013

Difenbahia

Difenbahia cvece biljkaVrlo je lijepa i dekorativna biljka, velikog sočno-zelenog lišća s bijelim ili žućkastim pjegaima, točkama ili crtama. Potječe iz Jiužne Amerike, a po zahtjevima kod uzgoja slična je anturiumu.

Difenbahia je prava sobna biljka. Zimi se mora držati u toploj sobi kod najmanje 15° C. Ni noćne temperature ne srniju pasti ispod te granice. Potreban joj je vlažan zrak, a ne smije biti pieviše izložena svjetlu. Zimi je treba samo oprezno zalijevati, a ijeti, naprotiv, obilno. Lišće treba redovito prskati ili bi’isati vlažnom spužvom.

Za najbujnijeg orasta potrebno je povremeno prihranjivanje, ali ne preobilno, jer inače listovi izgube šare 1 postanu zeleni. Kad lonac postane premalen, treba je presaditi u veći lpnac, i to u smjesu vrlo propusne zemlje sastavljene od listovače i zrele ilovače, kojoj treba dodati oštrog pijeska i usitnjenog zrelog kravskog gnoja. Treba osigurati dobro otjecanje vode,,tako da se u lonac stavi dosta debeo sloj krhotina.

Razmnožava se reznicama, ali to je najibolje prepustiti vrtlaiu, jer za to treba vrlo topla .podloga i topli Staklenik. Ljeti je isto treba držati u sobi, dalje od otrvorana prozora. Bez poteškoca uspijeva u specijalno izgrađenim cvjetnim prozorima, ali se uz pravilmu njegu može držatii i u sobi.

Tags:, , , , , , , ,
Posted in: Sobno cveće

Comments are closed.

shared on wplocker.com